Flygplats Pudong International Airport

Shanghai Pudong International Airport – en modern flygplats

Shanghai har två större flygplatser Pudong och Hongqiao. Pudong mest tjänar internationellt flyg medan Hongqiao tar det mesta av inrikesflyget. Flyg från Sverige går i skrivande stund alltid till Pudong.

Pudong (浦东机场, IATA: PVG) är Shanghais nya internationella flygplats, belägen 40 km öster om staden. Ankomster sker på första våningen, avgångar på den tredje och denna flygplats i Shanghai har alla faciliteter Ni förväntar Er av en modern flygplats.

Det mest bekväma, men samtidigt dyraste sättet att ta sig till centrala Shanghai är med taxi. Priset är cirka RMB 170 och färden tar ungefär en timma till centrala Shanghai. Taxichaufförer talar sällan engelska, så en bra idé är att kontrollera ifall chauffören faktiskt förstår var Ni vill och hur mycket han/hon tror att färden kommer att kosta. Notera dock att priset är långt mycket billigare än vad Ni betalar för en likartad taxifärd i Sverige.

Flygbussar är betydligt billigare med en prislapp på cirka RMB 20. Dessa tar dock upp till en och halv timma på sig att ta sig till centrala Shanghai, dessutom slutar de att gå klockan 11 på kvällen. Det finns ett antal sträckor, men de två viktigaste är de som ansluter till Airport City Terminal på Nanjing West Road och centralstationen i Shanghai.

Ett tredje sätt, vilket utan tvekan är den intressantaste upplevelsen, är att ta Maglevtåget.