Hotell

Bra och billiga hotell i Shanghai

billiga hotell i shanghai
SAS Radisson Shanghai

Hotellnäringen i Shanghai har i nuläget väldigt goda dagar. På grund av den ökande globaliseringen söker sig mycket affärsfolk till staden vilket har dragit upp beläggningen rejält från den svacka som infann sig runt år 2003. Anledningen till den dåvarande svackan var SARS, vilket påverkade både flyg samt hotell i Shanghai.

Det stora mängden affärsresenärer har lett till att många av de hotell som byggts på senare år och som för tillfället byggs är riktade till just affärsfolk. Det märks på lägena och priserna. Även om priserna för hotell inte är lika höga som i till exempel Moskva, New York, Hong Kong och Tokyo så är Shanghai inte långt efter nuförtiden. Det är ett annat prisläge idag jämfört med hur det var för bara fem år sedan.

De nybyggda hotellen har oftast en rating på antingen fyra eller fem stjärnor. Det är dock inte bara affärsfolk som numera besöker staden, nöjesturister har även hittat hit och alternativ finns även för dem om än inte i samma omfång som för affärsresenärerna. En av anledningarna till att billiga hotell i Shanghai, i form av budgethotell, inte verkar byggas i någon större omfattning är att idén om det lilla hotellet som drivs av små oberoende företagare inte fått något genomslag i vare sig Shanghai eller i övriga Kina. Istället är det stora hotellkedjor som står för merparten av nybyggena. Lite synd kan tyckas.


Med tanke på den höga beläggningsgraden rekommenderas att boka hotell på förhand. Detta helst via Internet eller fax. Telefon rekommenderas ej eftersom det kan vara svårt med att göra sig förstådd på engelska även på en del av de mer exklusiva hotell som finns i Shanghai.

Generellt är servicegraden för denna stad, och Kina i övrigt, hög. Hotellpersonalen är lyhörd och gör sitt bästa för att tillgodose gästernas behov. När problem undantagsvis uppstår beror det allt som oftast på språket som lett till missförstånd.

Priserna för hotellrummen som listas har ett stort spann. Här redovisas ett genomsnittligt pris för dubbelrum vilket borde ge en hyfsad bild av prisnivån. Resenären som inte har specifika datum den måste hålla sig inom kan spara tusenlappar genom att skifta datum fram eller bak.

Exklusiva hotell: