Cloud 9

Världens högst belägna bar finns i Jin Mao Tower

Ett måste för alla besökare i Shanghai är baren Cloud 9 som ligger på 87:e våningen i Jin Mao Tower. Den undertecknade rekommenderar verkligen att ni försöker hinna med ett besök dit. Guiness rekordbok har Cloud 9 listad som den högst belägna baren i världen. Här kan Shanghai observeras 360 grader runt i alla vinkar och väderstreck. Utsikten över Shanghai är enastående och ibland befinner sig besökarna faktiskt över vissa moln.

Cloud 9 i Jin Mao Tower Shanghai

Efter två hissbyten får besökaren se en modern inredning som går i järn samt brunt. Lokalen sträcker sig runt hela byggnaden så den gäst som vill se Shanghai från alla möjliga vinklar har kommit helt rätt. Drinkarna är goda och de som arbetar där är väl bevandrade i olika dryckestyper. Det finns även olika sorters snacks och smårätter som alla håller hög kvalité. Det går med andra ord att spendera mycket tid här för den som vill. En annan rolig detalj är den spåman, klädd i traditionell kinesisk klädsel, som rör sig runt i baren. Denna spåman sätter sig spontant ner hos olika bord och talar om för gästerna att deras framtid innehåller lycka och rikedom. Det skulle inte förvåna den undertecknade ifall denna man säger precis samma sak till alla gäster, men roligt är det.


Baren har med kinesiska mått skyhöga priser och det finns ett minimum på RMB 120 som varje gäst måste beställa för. Med västerländska mått är priserna inget att höja på ögonbrynen över. Stockholms högsta bar Himmlen Därtill har högre priser men erbjuder som ni kanske förstår inget i jämförelse.

Tänk på att ifall ni vill besöka Cloud 9 gör ni bäst i att boka ett bord. Cloud 9 är allt annat än “mingelvänligt”, ett bord är således ett måste.

Betalningsalternativ:
American Express (AmEx) , Diners Club (DC) , MasterCard (MC) och Visa (V).

Adress:
Grand Hyatt Hotell
Jin Mao Tower
87th Floor
88 Shiji Dadao
Pudong
Shanghai
Folkrepubliken Kina

Telefon:
+86 21-5049-1234