Shanghai Zoo

En otrolig djurpark i Shanghai

Efter ett halvt sekels utveckling har Shanghai Zoo blivit en av de bästa ekologiska trädgårdarna i Shanghai. Djurparken uppvisar fler än 6000 djur, bland annat 600 sällsynta djur som bland annat inkluderar jättepanda och sydkinesisk tiger. Alla dessa djur är infödda i Kina. Även djur från andra delar av världen som schimpans, giraff, isbjörn och känguru finns representerade. Djurparken utvecklas ständigt i syfte att förbättra djurens miljöer samtidigt som upplevelse för besökarna blir så bra som möjligt.

Shanghai Zoo

Den ursprungliga golfbanans design har i huvudsak bevarats. Här finns totalt 100.000 träd och nästan 600 arter. Grönområdena täcker en yta av över 100000 kvadratmeter. Djurparken strävar efter att skapa en ekologisk miljö för djuren. “Svansjön” med sina naturliga vassa klumpar och träd som ger skugga för pelikaner, vilda gäss och andra fåglar är ett perfekt exempel på detta.

Shanghai Zoo har områden för nöjen och fritidsaktiviteter samt möjligheter för besökare att öka sina kunskaper om de olika djuren representerade på området genom vetenskaplig och teknisk forskning. Efter att djurparken invigts har den varit värd för över 150 miljoner besökare.

Syftet med Shanghai Zoo är att besökarna ska få en bättre förståelse och uppskattning för djuren och deras miljöer.

Att gå omkring i parken med alla dess stora grönområden är verkligen en upplevelse. Om Ni har tid, rekommenderar jag  verkligen att Ni tar er hit. En helt annan upplevelse än Skansen i Stockholm. Berlin Zoo är annan fin djurpark men jag måste säga att Shanghai Zoo slår även den med råge.