Shopping

Ett shoppingmecka i Kina med både dyr och billig shopping

I Shanghai finns allt att köpa för den med finansiella resurser. Utbudet av varor och tjänster är minst sagt enormt här. De som besöker landet och staden för första gången kan bli förvånade över att väldigt många märkesvaror inte alls är speciellt mycket billigare i Kina än i Sverige. Europeiska lyxvaror är till och med allt som oftast dyrare i inte bara i Kina utan i Asien generellt jämfört med Europa. När jag skriver det syftar jag givetvis på originalprodukter och inte kopior av diverse slag.

Shanghai är utan tvekan centrum för Kinas snabbt växande modebransch med “Kinas Nr 1 Street” för mode belägen just här. “Kinas No.1 Street” är för lokalbefolkningen, turister och utlandsstationerade känt som Nanjing Road (南京路Nanjing Lu) och är en av de mest populära gatorna i staden. Som en av stadens främsta shoppinggator, lever den upp till sitt namn med sina höga skinande butiker, nya varuhus och enorma gallerior. De olika butikerna lockar mängder av kunder både lokalt och från hela världen. Se Najing Road – Shoppinggatan #1 för mer information.

Shanghai har även billig shopping, eller åtminstånde billigare shopping, i form av Shanghai Outlets. Shanghai Outlets ligger förvisso en bit bort från centrala Shanghai men är värt ett besök ifall Ni har tid. Se Shanghai Outlets för mer information. Det finns mycket att handla i Shanghai för den som har pengar att spendera.

Gillar Ni att shoppa på marknader finns det ett flertal i Shanghai som är värda att besöka.

Att sy upp kläder i staden är populärt och rekommenderas ifall Ni är i sådana tankar.

Fashion bor som Ni ser i Shanghai!