Marknader

Fake fake fake!

Många som besöker Shanghai har som önskan att besöka någon av de olika marknaderna som finns i staden. Har Ni tid och tåldamod går det att fynda här. Det handlar dock verkligen om tålamod. Om Ni är trötta på folkmassor, köpslående och trakasserier är detta inget för Er.

Fake-marknader:
Kina är ökänt för sina förfalskningar av märkesvaror. Även om Ni inte ska köpa några kan det vara intressant att se dessa produkter. Förfalskningar har varierande grad av kvalitet. Tro dock inget annat än allt Ni ser på de olika marknaderna i form av Prada, Dolce & Gabbana, Fendi, Chloe, Dior, Armani, Chanel osv är fake. Alla produkter är falska, tro inget annat.

Tygmarknader: Tygmarknaderna kan vara riktigt bra med lite tur. Även dessa kräver dock massor av tålamod och tid. Ni hämtar ut tyget i en viss del av marknaden. Du kan få dina egna kläder kopierade eller visa ett foto eller design för en outfit du vill ha uppsydd. Att få saker utförda på tygmarknaden kan vara lite tidsödande då Ni ofta måste gå tillbaka för ytterligare provningar, men har Ni tålamod kan vara ett mycket givande och billigt sätt att få skräddarsydda kläder.

Antikmarknader: Om Ni är intresserade av kommunistisk kitsch eller antika kinesiska möbler, smycken, affischer etc kan de antika marknaderna vara ett bra ställe att köpa presenter på. Oftast är det ganska billigt att shoppa här.

1. Fakemarknader

I Puxi

Longhua Mode och Gift Market säger sig vara den inofficiella nya “Xiang yang-marknaden.” För de som inte  vet så var Xiangyang den största och mest ökända fakemarknaden i Shanghai tills stadens myndigheter beslutade att nog var nog och stängde den. Många ståndinnehavare reagerade genom att inrätta butiker på nya platser, varav en av de största är Longhua.

I Pudong

Yatai-marknaden är en av de största fakemarknaderna i Shanghai. Beläget vid Shanghai Science and Technology station på linje 2, säljs där alla de vanligaste förfalskningarna Ni kan komma på. Det handlar inte bara om kläder utan även elektronik i form av iPhone, hörlurar, spel till Playstation 3 o Xbox 360, DVD-filmer. Den fritidsintresserade hittar golfklubbor från Callaway, tennisracket och fiskespö bara för att nämna några saker.

2. Antikmarknader

Dongtai Road Antik Market, detta är en utomhusmarknad med över 100 stånd utspridda över både Dongtai Road och Liuhe Road. Båsen säljer antika objekt samt de oundvikliga minnessakerna om Mao som består av bland annat keramik, gamla affischer, klockor, tavlor och en mängd andra samlarobjekt. Pruta hårt här eftersom mycket är överprissatt.