Shanghai Outlets

Billig shopping på Shanghai Outlets

Det går att shoppa äkta märkesvaror billigt i Shanghai, eller åtminstånde billigare än på Nanjing Road. För de som föredrar att handla i en lugnare miljö bort från stadens folkmassor, finns alternativet Shanghai Outlets där Ni kan spendera en hel dags shopping och samtidigt njuta lite av det ekologiska landskapet som omger området.

Outlet-butikerna är belägna i Qingpu i Zhaoxiang, ca 26km från Shanghai People’s Square. Shanghai Outlets har 240 lågprisbutiker med många kända och stora modemärken. De mest populära butikerna är Nike och Adidas för deras sportkläder.

Utformningen av Shanghai Outlets är som ett torg istället för en butik. Det enorma området är indelat i tre distrikt A, B och C: märkesvaror, sport och casual, mat och underhållning.

Lyxvaror från världens modehus ligger i District A. Burberry, Bally och Trussardi är några av de nyanlända. De ansluter sig till en legion av märken som Roberto Cavalli, Armani, Zegna, Givenchy, Canali, Swarovski och Hugo Boss. Ni kan hitta de flesta välkända märkena som finns på Nanjing Road och Huaihai Road även här.

I District B kommer du att hitta billigare men lika populära märken som Quiksilver, Nautica, Samsonite, CK Underwear, Lacoste, Sisley, Le Coq Sportif, Miss Sixty och många andra. I varuhuset Bao da Xiang, som också ligger i District B, finns saker åt barnen. Detta varuhus på tre våningar har mestadels lokala varumärken, men kläder från Oshkosh och Hello Kitty kan också hittas. Bortsett från Bao da Xiang, så har även United Colors of Benetton ett stort utbud av barnkläder.

District C huserar olika typer av restauranger och kaféer. Här finns även Kookai, Von Dutch, Timberland, Fila, Lamborghini samt många lokala klädmärken.

Shanghai Outlets är ett bra ställe att köpa äkta varor, med ett stort urval från hela världen och med mycket lägre priser än i centrala Shanghai.

Eftersom området är så pass stort som det är behöver konsumenterna inte samlas och trängas på samma lilla yta som på ett vanligt köpcenter. Ett annat plus är större omklädningsrum än vad många butiker i centrum har, ifall det nu är ett problem.

Även om allt ovan stämmer kan det mycket väl vara så att alla inte blir imponerade. Har Ni varit på andra factory outlets runt om i världen kan Ni eventuellt bli besvikna över priserna här. De är inte lägre än på motsvarande andra ställen runt om världen. I vilket fall som helst är Shanghai Outlets värt ett besök.

Det finns två andra outlet-butiker: FoxTown i Xujiahui-området och Nike Factory Outlet som ligger vid Thumb Plaza (大母指广场) på Fangdian Road, Pudong.