Väder

Dagens väder i Shanghai

Shanghai
31°
few clouds
humidity: 66%
wind: 5m/s SSE
H 31 • L 26
27°
Mon
27°
Tue
28°
Wed
28°
Thu
29°
Fri
Weather from OpenWeatherMap

Shanghai har subtropiskt klimat

Vädret i Shanghai är ett resultat av det subtropiska klimat som staden har.

Shanghai upplever alla fyra årstider med temperaturer under noll under vintersäsongen. Shanghai har 32 grader (90 grader Fahrenheit) i genomsnitt under de varmaste månaderna juli och augusti. Extrema temperaturer på -10C (14F) och 41 C (105F) har registrerats. Kraftiga regn är vanligare i början av sommaren än någon annan del på året. Våren börjar i mars, sommaren i juni, hösten i september och vinter i december.

Vädret under våren, som anses vara den vackraste årstiden i Shanghai, är mycket varierande med ständiga regn som varvas med perioder av värme och kyla.

Sommaren är toppen på turistsäsongen. Många människor som inte är vana vid miljön finner det för varmt. Känsliga människor kan även finna det svårt att andas stundtals på grund av den höga luftfuktigheten i kombination med värmen. Kläderna tenderar att bli väldigt blöta efter några minuters promenad i de kraftiga regnen.

Hösten är oftast solig och torr.

Vintern är vanligtvis grå och trist med lite eller inget snöfall.

Staden har ett par Typhoon-perioder under året men ingen av dem under de senaste åren har orsakat några omfattande skador.

Jag skulle rekommendera att Ni besöker staden antingen på våren eller hösten ifall Ni vill ha en så behaglig och bekväm visit som möjligt. Dessa två årstider är utan tvekan de bästa årstiderna att besöka Shanghai. Är Ni inte vana vid hög värme undvik för allt i världen sommaren då det kan bli riktigt jobbigt för de som har svårt för väldigt varmt väder.